You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Loading...

Екскурзия в Перу
От 6366лв

Свържи се с нас

Екскурзия в Перу
От 6366лв

Свържи се с нас

Екскурзия в Перу
От 6366лв

Свържи се с нас

Екскурзия в Перу
От 6366лв

Свържи се с нас

Екскурзия в Перу

11 дни / 9 нощувки

01.07 - 20.12.2023Разгледайте най-доброто, което Перу предлага в това грандиозно 10-дневно пътуване, съчетаващо природа, история и култура. Отпътувайте от Лима за Арекипа - бижуто на колониалната архитектура и се полюбувайте на полета на кондорите в долината Колка. Научете за традиционните села в Пуно, преди да пристигнете в Куско - сърцето на Империята на инките и открийте историческото наследство, което притежава

Програма

Среща на летище София и полет за Лима през транзитно летище в Европа. Пристигане в Лима.

Посрещане на Международното летище Хорехе Чавес в Лима и трансфер до избрания по програмата хотел.Столицата на Перу, разположена в подножието на Андите, е модерен метрополис, пълен с история, в момента преминаващ през вълнуващ процес на културни и икономически промени. Градът е основан от испанския конквистадор Франциско Писаро през 1535г. като „Град на кралете”.Нощувка в хотел 4*.

След закуска ще се разходите из улиците на стария град на Лима - включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство, пълен с очарователни исторически сгради. Първата спирка ще бъде музея Ларко (официално известен като Археологически музей на Рафаел Ларко Ерера), разположен в традиционния квартал Pueblo Libre, който се помещава в красиво реставрирано имение от 18-ти век на вицекрал, построено върху предколумбова пирамида. Той представя хронологични галерии, които предоставят задълбочен преглед на 5000 години перуанска предколумбова история и е добре известен с галерията си от предколумбовата еротична керамика. Музеят може да се похвали с най-пълната предиспанска колекция в света от златни и сребърни предмети. Галерията „Злато и сребро“ представя най-голямата колекция бижута, използвана от много известни владетели от предколумбово Перу. Състои се от колекция от корони, обеци, украшения за носа, дрехи, маски и вази, фино изработени в злато и украсени с полускъпоценни камъни. След това ще посетите Каса Алиага, колониално имение, предоставено през 1535 г. от главния конкистадор Франсиско Писаро на Херонимо де Алиага, един от неговите капитани. Това е единствената къща от онова време, която до ден днешен винаги е била собственост на едно и също семейство.Продължавате живописната обиколка в колониалния център. Тук можете да оцените грандиозната архитектура на Испанската империя и да бъдете изумени от Катедралата на Лима. Построена през 16 век, тази сграда отнема повече от 80 години, за да бъде завършена. След обиколката - трансфер обратно до хотела.Нощувка в хотел 4*.По избор и срешу допълнително заплащане на място: разходка по крайбрежната алея на Баранко и гастрономическо изживяване.Една от най-спокойните и живописни райони на Лима е Баранко. Местните жители го наричат ​​малък оазис. Но наистина зелените му алеи и морски панорами са се превърнали във вдъхновение за писатели, художници и скулптори, които все още живеят в уютните къщи тук. В Баранко всички туристи посещават най-красивите и романтични забележителности на Лима. Гостите на града в този район са привлечени от два обекта: Общинският парк и Мостът на въздишките. В парка се помещава стара библиотека, езеро с много скулптури, църквата на Светия кръст и областната община. Ежедневно в парка има изложби на картини, концерти на млади музиканти и понякога лекции в библиотеката по актуални теми. Паркът е украсен с много цветни композиции, фонтани, живописни алеи и беседки. Мостът на въздишките се смята за романтично и интересно място. Има една интересна легенда, свързана с нея, която всеки местен жител може да ви каже. Мнозина вярват, че ако преминете този мост без да си поемете дъх, тогава най-скъпите ви мечти ще се сбъднат.

Трансфер до международното летище Хорхе Чавес в Лима, за полет до Арекипа, разположена на 2335 м. н. в. След пристигане ще бъдете трансферирани до хотела. По време на трансфера, вашият екскурзовод ще ви информира за атракциите и услугите, които градът предлага и ще помогне с настаняването. Предстои ви да опознаете Арекипа, наречена „Белият град”, заради цвета на сградите, построени от бяла вулканична скала. Това е втория по големина град, разположен в подножието на вулкана Ел Мисти в Андите.Ще започнете пътуването си от главния площад, наречен "Plaza de Armas". Погледът ви ще бъде прикован от елегантната неоренесансова катедрала-базилика и сензационния манастир Санта Каталина, който от векове е бил „забранен град“ в сърцето на Арекипа, затворен за любопитни очи и влиянието на външния свят. Манастирът е основан през 16-ти век и е бил почти самодостатъчен град, съставен от къщи за монахини и техните слуги, манастири, площади и тесни улички, кухни и трапезарии. Между другото, семействата на монахините плащали големи суми, за да бъдат приети дъщерите им, което увеличавало богатството и престижа на мястото. Днес разходката из цветните му улици е като връщане назад във времето и ни позволява да разберем колониално Перу.Продължавате обиколката, докато стигнете до Църквата на компанията, може би най-големият шедьовър на перуанския барок, където ще анализирате очарователната му фасада. Сакристията е изключително красива, благодарение на купола и стените, покрити със стенописи, които показват тропическа флора и фауна. Йезуитската семинария е добре известна с красивата си главна обител. Накрая ще се насочите към кварталите Янауара и Кармен Алто, където ще се насладите на прекрасна гледка към вулкана Мисти, който се издига над града. Трансфер до хотела.*Дрескод за църквата: По време на посещението не се допускат дрехи без ръкави и/или деколте, къси панталони над коляното и мини поли, в противен случай входът ще бъде отказан.Нощувка в хотел 4* в Арекипа.

След като приключите със закуската си в хотела, е време да се сбогувате с Арекипа и да се отправите към каньона Колка. Маршрутът ще ви отведе през квартал Юра, район, характеризиращ се с впечатляващи географски характеристики, вариращи от дълбоки дерета до високи планини, водопади и буйна растителност. Маршрутът продължава към Pampa Cañahuas. Това обширно андско плато е дом на викуня, местно животно от Андите, тясно свързано с алпака, гуанако и лама. Ще прекосите пампасите на Вискачани и Токра и ще заобиколите кратера на вече изчезналия вулкан Чукура, за да стигнете до Mirador de los Andes в Патапампа, 4910 метра над морското равнище. Оттук се предлага впечатляваща гледка към многобройните вулкани около Арекипа. Ще се насладите на вкусен обяд в живописния град Чивай.Свободно време следобед.Нощувка в хотел 4* в долината Колка.

След закуска в хотела, ще е необходимо да се подготвите за един силно драматичен ден - пътуване до спиращата дъха гледка от Кондор Крос - място, от където се наблюдава полета на кондорите и се открива гледка към каньона. Долината Колка, която е един от най-дълбоките каньони в света с максимална дълбочина над 4160 метра – два пъти по-голяма от тази на Големия каньон. Тръпката от изживяването е подсилена от естествената гледка на огромни кондори, прелитащи над каньона. Няма как да не гледате със страхопочитание как тези грациозни хищни птици се плъзгат над каньона, сякаш патрулирайки го с военна дисциплина.Ще слезете до дъното на долината, за да откриете някои от живописните градчета по бреговете на река Колка като Пинчоло, Мака, Ачома и Янке, където старинните колониални църкви са също толкова част от пейзажа, колкото и върховете на Андите. Ще спрете и на Antahuilque и Choquetico, където можете да се насладите на прекрасния пейзаж на долината и нейните впечатляващи "andenería" (селскостопански тераси). След това продължавате към Пуно. Маршрутът пресича Националния резерват Салинас и Агуада Бланка и поема към зашеметяващите каменни гори на Патахуаси. Пейзажите и природата са едновременно драматични и очарователни; ще преминете покрай високи равнини, вулкани, необичайни скални образувания и дори лагуни, където можем да видим жерави, които сушат крилата си над водата.Има няколко отдалечени кафенета, които предлагат на посетителите чай от кока и сергии на местни занаятчии, продаващи традиционни пъстроцветни текстилни изделия. При пристигане в Пуно, трансферир и настаняване в хотел 4*.Нощувка.

След закуската в хотела се отправяте към пристанището на Пуно, където ще ви чака лодка, за да ви отведе до езерото Титикака - най-високото плавателно езеро в света, на 3809 метра над морското равнище, митичната люлка на Империята на инките.  Тук се намират красивите острови Урос. Уросите са коренно население на Перу, което живее на поредица от създадени от човека острови, направени изцяло от плаващите тръстики тотора, които растат изобилно в плитчините на езерото. Островите са съставени от слоеве изтъкана тотора, които редовно се допълват отгоре, докато гният отдолу. Хората от Урос също използват тръстика, за да построят домовете си, така че готвенето се извършва на открито, за да се избегнат възможни пожари! След като посетите този завладяващ остров, отплавате за Такиле, малка част от рая, която някога е принадлежала на Империята на инките.След закуската в хотела се отправяте към пристанището на Пуно, където ще ви чака лодка, за да ви отведе до красивите острови Урос. Уросите са коренно население на Перу, което живее на поредица от създадени от човека острови, направени изцяло от плаващите тръстики тотора, които растат изобилно в плитчините на езерото. Островите са съставени от слоеве изтъкана тотора, които редовно се допълват отгоре, докато гният отдолу. След като посетите този завладяващ остров, отплавате за Такиле, малка част от рая, която някога е принадлежала на Империята на инките. Ясно се виждат следи от миналото на инките в руините, които все още съществуват около острова. Такиле, със само 1500 жители, е остров с голяма културна стойност благодарение на запазването на традициите на предците му, особено на производството на текстил. Островът е населен с общност, наречена такиленьос, друга индианска народност, говорещи езика кечуа и също запазили древните си обичаи. С културна демонстрация, местната общност ще ни представи обичаите и традициите си.Обяд на острова преди обратното пътуване до Пуно.По избор и срешу допълнително заплащане на място: Гребане в полинезийско кану.Нощувка в хотел 4* в Пуно.

След закуска, трансфер до автогарата. По пътя ще направите някои интересни спирки. Първата е град Пукара и Литическият музей Пукара, където намирате известната му керамика и зооморфни скулптури. Това е първото градско селище на езерото Титикака, създадено между 100 и 300 г. сл. Хр. След кратка почивка в Ла Рая, най-високата точка на пътуването между Пуно и Куско на главозамайващата надморска височина от 4313 метра, автобусът спира в Сикуани за обяд.След това се отправяте към археологическия обект Ракчи, където разглеждате храма Виракоча  - построен в чест на могъщия бог на Андите, създал света и цивилизацията. Правоъгълната конструкция може да се похвали със сламени покриви на 20 метра над земята; те се смятат за най-високите в Империята на инките.Ще посетите красивата църква Сан Педро в Андауайлилас, известна като „Сикстинската капела на Америка ”, украсена със стенописи от училището в Куско. Църквата е построена през 16 век върху останките на Вари. Последните 40 километра шофиране ви отвеждат до Куско, днешната крайна дестинация.Нощувка в хотел 4* в Куско.

Закуска.Обиколката на бившата столица на Империята на инките започва с посещение на манастира Санто Доминго, голям ренесансово-бароков комплекс, който е построен върху храма на инките Кориканча - древният храм на Слънцето. Древните хроники казват, че храмът е бил покрит със златни листа и изпълнен със златни изображения на природата. След това ще посетите Катедралата, най-внушителният паметник на Централния площад, а отправяйки се към хълмовете над Куско, ще се разходите из останките от крепостта Саксайуаман (  на кечуа „място, където почива пумата“), чиито впечатляващи стени предлагат зашеметяваща панорамна гледка към Куско, както и руините на храма и амфитеатъра на Кенко ( място за поклонение на Майката Земя), където се смята, че инките са практикували земеделски ритуали. А накрая ще видите Пука Пукара („Червената крепост“ на кечуа) военен комплекс на инките, разположен на виден хълм. Неговите жилищни площади, бани, акведукти, стени и кули все още могат да бъдат видени.По избор и срешу допълнително заплащане на място: Посещение на Планетариума.Нощувка в хотел 4* в Куско.

След закуска, трансфер до ж.п. гара Олантантайбо, за да се качите на влака до Агуас Калиентес, най-близкият град до Мачу Пикчу, „стар връх“ на езика на кечуа. След живописно пътешествие през драматичните пейзажи на Андите, пристигате на гарата в Агуас Калиентес, известен с горещите си извори, през който преминава река Урубамба. Оттук ще направите 25-минутно автобусно пътуване до Мачу Пикчу. Мачу Пикчу е разположен на 112 км от Куско, на левия бряг на река Урубамба и около 2400 м.н.в. Считан е за най-силният енергиен център в Южна Америка.Смята се, че „Изгубеният град на инките“ е построен през 1450-та година от императора на инките Пачакути като ваканционно убежище, век преди неговата империя да падне и е функционирал до 1532 г., когато испанците нахлуват в територията на империята. През 1532 г. всичките му жители тайнствено изчезват. Въпреки че мястото е известно на местните, то остава неизвестно за испанците през колониалния период, както и за останалия свят, докато американският историк Хайръм Бингъм III не го популяризира през 1911 г.но в рамките на един век града е бил изоставен след испанското завоевание. Испанците никога не го намират, така че му е спестено упостошението, което са причинили на другаде. Вместо това бавно, „Изгубеният град на инките“ е погълнат от джунглата и скрит от враговете си. Обиколката с екскурзовод обяснява произхода на тази внушаваща страхопочитание цитадела, представяйки нейните най-известни забележителности. Връщаме се в Агуас Калиентес, за да се качите на влака обратно за Куско. *Времето за обяд може да варира в зависимост от входа на цитаделатаНощувка в хотел 4* в Куско.

Закуска. Трансфер до летището в Куско за полет до Лима.Цената на пътуването

Пакетни цени на човек с настаняване в 4* хотели

Дата

Цена на човек в двойна стая

Единична стая

Цена на трети възрастен на доп. легло в двойна стая

По избор

3255 € / 6366 лв.

3645 € / 7129 лв.

3200 € /6259 лв.

Пакетни цени на човек с настаняване в 5 * хотели

Дата

Цена на човек в двойна стая

Единична стая

Цена на трети възрастен на доп. легло в двойна стая

По избор

3395 € / 6640 лв.

3795 € / 7422 лв.

3350 € /6552 лв.

+

цената включва

 • Самолетен билет София – Лима – София с включени летищни такси и 23 кг чекиран багаж
 • Самолетен билет Лима – Арекипа с вкл. летищни такси и 20 кг чекиран багаж
 • Самолетен билет Куско - Лима с вкл. летищни такси и 20 кг чекиран багаж
 • 2 нощувки в Лима
 • 1 нощувка в Арекипа
 • 1 нощувка в долината Колка
 • 2 нощувки в Пуно
 • 3 нощувки в Куско
 • Настаняване по избор между 4* и 5* хотели по маршрута на програмата
 • 9 закуски в хотелите по програмата
 • 5 Обяда: ден 5 в долината Colca, ден 6, ден 7 и ден 8 в Пуно и ден 10 в Агуас Калиентес
 • Индивидуален трансфер от летището до хотела с представител в Лима
 • Индивидуален трансфер от хотела до летището с шофьор в Лима
 • Индивидуални трансфери от/до летището с представител в Куско
 • Споделени трансфери от и до жп гарите и автогарите
 • Двупосочен влак до Мачу Пикчу в услугата Expedition (PeruRail) или Voyager (IncaRail)
 • Двупосочен влак Vistadome до Мачу Пикчу (PeruRail) в луксозната категория
 • Всички посещения, споменати в горния маршрут: Casa Aliaga, Катедралата и Larco Museum в Лима; Манастирът Санта Каталина и църквата Общество на Исус в Арекипа; Condor Cross в долината & Colca Canyon; Острови Урос и Такиле в Пуно; Pucara, Racchi и Andahuaylillas по маршрута от Пуно до Куско; Coricancha, Катедралата, Sacsayhuaman, Qenqo, Puca Pucara и Tambomachay в Куско; Мачу Пикчу на ден 9 и туристическа такса в Куско (билет BTC)
 • Екскурзоводско обслужване на английски език от партниращата перуанска агенция
 • Водач на български език при минимум 14 пътуващи
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро.

-

цената не включва

 • Застраховка „Отмяна на пътуване“
 • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
 • Разходи от личен характер, напитки и ястия, които не са посочени в програмата
 • Такса обслужване за шофьор и водач
 • Допълнителни посещения по желание

Допълнителна Информация

Маршрут: София – Лима – Арекипа – Каньона Колка – Пуно – Езерото Титикака – Куско – Мачу Пикчу – Куско – Лима – София

Основни акценти и градове, които ще посетите:

Лима: Обявен като обект на световното наследство от ЮНЕСКО, перуанската столица е пример за история и модерност.

Арекипа: Перлата на колониалната епоха, разходете се по улиците, пълни със сгради от онова време. Гастрономическа столица par excellence, Арекипа е заобиколена от вулкани като величественият El Misti.

Colca Valley: Ще имате възможността да оцените елегантността на полета на кондорите, както и 4000-метров дълбок каньон, един от най-дълбоките на планетата.

Езерото Титикака: Това е най-високото плавателно езеро в света и неговите острови са дом на няколко общности, които поддържат своята хилядолетна култура жива.

Куско: Древната столица на инките е уникална смесица от предколумбово минало с испанска архитектура. Неговите храмове, площади и улици са заобиколени от хълмове, сред които се крият удивителни места.

Мачу Пикчу: „Изгубеният град на инките“ - причината хиляди хора да пристигнат в Перу.

Условия на записване:

 • Програмата е индивидуалнта и цената е валидна при минимум 2 туриста.
 • Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването
 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители, плюс оригинал на акта за раждане и 2 копия;
 • Ваксинации не са необходими
 • Информация за необходимостта от PCR тестове ще бъде предоставена преди отпътуване.
 • Депозит в размер на 3000 лева на човек при записване.
 • Доплащане до 45 дни преди отпътуването.
 • Плащането се извършва в брой или по банков път.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата при необходимост.

Важна информация за Мачу Пикчу:

 • Първото влизане в цитаделата изисква задължително придружаване от водач. Моля, имайте предвид, че обиколката с екскурзовод продължава приблизително 2 часа и 30 минути
 • Входът за Мачу Пикчу позволява максимален престой от 4 часа в цитаделата, ако искате да останете през цялото време, информирайте вашият водач в началото на обиколката
 • Маршрутът за посещение на цитаделата Мачу Пикчу и разписанията зависят от наличността
 • За споделени обиколки посещението на Моста на инките не е включено
 • За закупуване на билети до Мачу Пикчу е необходимо да се изпратят трите имена, дата на раждане, националност, номер на паспорт на пътниците, които трябва да съвпадат с настоящия паспорт, с който ще се пътува. Важно е да се има предвид, че входните билети за цитаделата не се възстановяват от момента на покупката.
 • Ако нощувате в Свещената долина, Limatours ще се погрижим за трансфера на багажа до хотела в Куско. От друга страна, ако останате в Куско, багажът ще остане в склада на хотела
 • Носете същия документ, който сте представили на агенцията, като се има предвид, че билетите за влак и входа за Мачу Пикчу ще бъдат издадени с тази информация
 • Във всички влакови услуги до Мачу Пикчу пътникът може да носи само ръчен багаж (раница, чанта или куфарче) с тегло не повече от 5 кг във влака до/от Мачу Пикчу. Ще намерите багажа си в избрания хотел по програмата.
 • Разрешен размер: 157 см (височина + дължина + ширина).

Препоръчваме удобни и леки дрехи за посещение на крайбрежните райони на Перу и топли дрехи за високите части на Андите. На посетителите не се препоръчва да носят ризи с ръкави, шорти, къси поли или къси дрехи, когато посещават религиозни храмове или официални сгради. Слънцезащитният крем, слънчевите очила, шапката и репелентът против комари могат да бъдат много полезни по време на престоя ви.

АВТОБУСЕН ТРАНСФЕР ИЗ СТРАНАТА: Пътниците може да носят до 20 кг чекиран багаж и 5 кг в ръчен багаж. Превишението ще се допуска според капацитета на автобуса и ще се заплаща допълнително.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Перу.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.